Van een onzer verslaggevers
Willemstad - In het project ‘Kana Nos Kosta 2015’ is gekozen voor de geit als symbool. Geiten hebben als eigenschap dat ze zich niet laten weerhouden en wegen openen, ook zijn ze altijd samen.

Dat stelt Sofia Saavedra Bruno van de Technische Faculteit (TF) van de University of Curaçao (UoC), die een project gecoördineerd heeft. In het project hebben studenten van de TF, samengewerkt met de Facultad de Artes Integradas van de Universidad de Medellín (FAI, Colombia) en het Instituto Buena Bista (IBB, Curaçao). ‘Kana Nos Kosta 2015’ heeft tot doel de ruimtelijke en socio-economische vraagstukken van onze zuidelijke kuststrook onder de aandacht te brengen en aantrekkelijk te maken voor de lokale bewoners, maar ook toeristen. Het gaat om de wijken Nieuw Nederland, Steenrijk en Marie Pampoen. ‘Kaminda di kabritu’ (geitenpad) is een begrip op Curaçao. ,,‘Kana nos kosta’ ziet mogelijkheden voor buurtbewoners om met toeristen langs de strook te gaan lopen. Gehoopt wordt dat ook toeristen dit gebied gaan ontdekken en dat er daardoor ook een economisch impuls komt voor de bewoners in de wijken langs de kust”, aldus Saavedra Bruno.
Zij vertelt: ,,Gewapend met spuitbussen zijn de studenten geiten gaan spuiten op muren die door de jaren heen langs de kust zijn verrezen. Meestal in overleg met bewoners, maar niet iedereen werd echter bereikt en een deel van de communicatie hierover heeft achteraf moeten geschieden. Sommige bewoners vooral bij Playa Hala Kanoa en langs de Penstraat vertellen nu trots het verhaal over de geit op hun achtermuur, maar dat is niet overal het geval geweest. Zo ontstond er bijvoorbeeld bij Playa Bonita een controverse omdat de bewoners daar op eigen initiatief het openbare strandje schoon houden en vreesden dat onze interventies juist meer ongewenste slordige gebruikers naar het strand zouden trekken. Ook werd er niet begrepen dat er op de muren van bewoners geiten gespoten werden en niet op Hotel Boase bijvoorbeeld. Nu bokken verschillende witte en zwarte geiten op de muren alsof ze een wandeling maken langs de kust.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.