Herstelwerkzaamheden lieten ogenschijnlijk lang op zich wachten

Van onze correspondent
Kralendijk - Het gebeurt wel vaker dat ‘s nachts de stroom eraf gaat op Bonaire. In de nacht van zaterdag op zondag waren Lagun en omgeving aan de beurt. Rond 1.30 uur viel de stroom uit in verschillende wijken en al snel werd op de Facebookpagina van WEB bekendgemaakt dat het ongeveer twee uur zou duren.

BONstroomEn dat klopte precies, behalve voor Lagun. Daar duurde het tot het begin van de middag voordat de inmiddels opgewarmde vriezers waar konden koelen.
Een telefoontje naar de storingsdienst leerde dat het zou gaan om een paal bij de weg naar de gevangenis die, niet voor de eerste keer, in de brand was gevlogen en moest worden vervangen. Het zou ‘nog wel 3 uur kunnen duren’, liet een medewerker om 7.30 uur weten. Het vreemde was dat er even later op de hele Kaminda Lagun geen monteur van WEB te bekennen was. Ook de medewerker van de storingsdienst leek er om 8.00 uur, gezien zijn reactie, niets van te snappen. Hij zou erachteraan gaan want ‘dit was niet goed’.
Om 9.00 uur leerde een volgend telefoontje en opnieuw een rit over de Kaminda Lagun dat er nog steeds geen monteurs te bespeuren waren en dat ze naar verluidt in het magazijn bezig waren om de materialen bij elkaar te zoeken. Vanaf dat het licht werd tot ongeveer 9.30 uur was er dus nog niet met de reparatie begonnen. Het heeft er alle schijn van dat de Kaminda Lagun ‘vergeten’ was en dat het telefoontje van 8.00 uur het bedrijf heeft wakker geschud, maar WEB ontkent dit in een reactie.
Aangezien het vervangen van een paal toch al snel een uur of zes in beslag neemt waren de vooruitzichten niet goed. Een gesprek met een van de monteurs leerde om 10.30 uur dat de paal niet meteen vervangen zou worden ‘omdat zo’n operatie veel te lang zou duren’. In plaats daarvan is de paal iets ingekort, waarna alles iets lager weer kon worden bevestigd. Omdat dezelfde paal enige tijd geleden ook al een keer in de brand was gevlogen en op dezelfde manier was gerepareerd, valt hij nu wel op tussen zijn lange ‘soortgenoten’.
WEB laat op vragen van deze krant weten dat er rond 3.00 uur een eerste inspectie is uitgevoerd. ,,Het was op dat moment moeilijk om direct vast te stellen wat technisch haalbaar was, wat leidde tot extra vertraging. Op basis van die eerste evaluatie werd besloten om te proberen de bestaande mast te behouden door deze in te korten en opnieuw te bevestigen”, aldus een woordvoerder van WEB. Dat de monteurs pas rond 9.30 uur zijn begonnen met de herstelwerkzaamheden komt volgens haar doordat ze eerst een tijd achter de schermen bezig zijn geweest. ,,De zichtbare werkzaamheden begonnen later, nadat alle mobilisatie en logistiek in orde waren. We begrijpen dat dit niet direct zichtbaar was, maar ons team was al veel langer bezig met planning, materiaalvoorziening en afstemming.” De werkzaamheden voor het vervangen van de mast zullen worden ingepland en uitgevoerd op basis van een goede planning en minimale overlast voor de klanten, zo laat het bedrijf weten. Wie schade heeft ondervonden door de langdurige stroomuitval kan een claim indienen via de klantenservice.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar algemeen@antilliaansdagblad.com. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is XCG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.