Van onze correspondent
Kralendijk - Bonaire heeft een nieuwe stichting: Fundashon Ambulans Deseo Boneiru, opgericht met het doel om (laatste) wensen van mensen die afhankelijk zijn van liggend vervoer te vervullen.

F16BON Fundashon Ambulans DeseoDit project is opgezet door Mimi Dongen, coördinator bij Hospice Kas Flamboyan, samen met Rosalie de Kreij-Tordoir en Ralph de Kreij. Mimi zag vanuit haar werk bij het hospice hoe groot de behoefte was aan een initiatief dat mensen nog één keer een onvergetelijke ervaring kan bieden. De stichting beschikt over een speciale ambulance, geschonken door Stichting Ambulance Wens Nederland. Deze is uitgerust met panoramische ramen en een comfortabele brancard, waardoor de patiënt tijdens het vervullen van zijn of haar wens optimaal kan genieten van het uitzicht. Ralph vertelt dat de ambulance tegen een symbolische vergoeding is overgedragen en dat Nirint Shipping deze kosteloos naar Bonaire heeft verscheept, met hulp van de douane bij de inklaring. Rosalie, die al twee jaar vrijwilliger is bij het hospice, reisde in december 2023 naar Nederland om ervaring op te doen bij Stichting Ambulance Wens Nederland. Ze vertelt hoe inspirerend het was om te zien hoe zij werken en dat dit hen geholpen heeft om op Bonaire hetzelfde te kunnen realiseren. ,,Alle wensen worden gratis vervuld. Mensen kunnen bijvoorbeeld nog één keer naar het strand, deelnemen aan een familiefeest of genieten van een zonsondergang bij Seru Largu.” De stichting is afhankelijk van donaties en samenwerkingen met lokale bedrijven om deze diensten kosteloos te kunnen blijven aanbieden. Mimi benadrukt hoe belangrijk het is dat de gemeenschap hen steunt, zodat ze zoveel mogelijk mensen een waardevolle ervaring kunnen bieden. De officiële lancering van Fundashon Ambulans Deseo Boneiru vindt half oktober plaats, zodra de ambulance is ingeklaard. Het evenement wordt feestelijk gevierd en verdere details worden gedeeld via sociale mediakanalen zoals Facebook en Instagram. Ondertussen is de stichting op zoek naar vrijwilligers, zoals chauffeurs, verpleegkundigen en wensplanners, om deel uit te maken van dit bijzondere project.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.