Van onze correspondent
Kralendijk - De Rotary Club Bonaire (RCB) heeft onlangs een bijdrage geleverd aan Kas Flamboyan, het hospice van Bonaire. Tijdens een recente bijeenkomst overhandigde Rotary Club Bonaire een cheque ter waarde van 4.000 dollar aan coördinator Mimi Dongen en Danny Rojer, voorzitter van het bestuur van Stichting Hospice Bonaire.

F15 FamboyanKas Flamboyan, dat dit jaar zijn zevenjarig bestaan viert, biedt essentiële zorg aan terminaal zieke patiënten in de laatste fase van hun leven. Het hospice beschikt over vier huiselijk ingerichte kamers en een gemeenschappelijke ruimte waar patiënten in een warme omgeving afscheid kunnen nemen, omringd door familie en vrienden. Sinds de opening heeft Kas Flamboyan ongeveer 130 patiënten verzorgd. Het gaat om zorg waarbij de nadruk ligt op het bieden van comfort en waardigheid. Een toegewijd team van circa 40 vrijwilligers, met diverse achtergronden, staat 24 uur per dag klaar om de nodige zorg en ondersteuning te bieden.

Het verblijf in het hospice is kosteloos voor terminale patiënten, waarbij Zorg en Jeugd Caribisch Nederland (ZJCN) een significant deel van de kosten dekt. Echter, voor het resterende deel is Kas Flamboyan afhankelijk van donaties. De bijdrage van de RCB onderstreept volgens de Rotary het maatschappelijk belang van deze voorziening.

Danny Rojer, voorzitter van het bestuur, benadrukt de waarde van het hospice: ,,Ons toegewijde team vrijwilligers en coördinatoren bieden niet alleen zorg, maar ook emotionele steun. Ze begeleiden patiënten en families door een complex proces van acceptatie en afscheid. De donatie van RCB zal worden aangewend om de hoogwaardige zorg te continueren en waar mogelijk te verbeteren. Het hospice nodigt geïnteresseerden uit om een bezoek te brengen en meer te leren over hun vitale rol in de gemeenschap.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.