Handdoek van Hudson ‘geruild’ voor Marciano’s armband

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De 16-jarige scholier Marciano Lantveld kan nog steeds zijn geluk niet op. Afgelopen zaterdag stond hij niet alleen vooraan bij de show van zijn idool, de Amerikaanse superster Jennifer Hudson, op het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF). Ook heeft hij met haar kunnen spreken, kreeg hij haar handdoek, en gaf hij haar zijn vriendschapsarmbandje. Als klap op de vuurpijl ‘likete’ de Amerikaanse superster ook nog eens zijn posts op social media.

Marciano2In eerste instantie leek het erop dat Marciano Lantveld het CNSJF, vanwege de kosten van de tickets, aan zijn neus voorbij moest laten gaan. En daarmee de kans om voor het eerst in zijn leven een show te zien van Jennifer Hudson, van wie hij al jaren fan is.
Totdat initiatiefnemer van het festival, Fundashon Bon Intenshon, besloot om 850 toegangskaarten weg te geven aan scholen op Curaçao, die op hun beurt deze weer konden verspreiden onder hun leerlingen. En zo gebeurde het dat het Maris Stella VSBO in Montaña 25 tickets ontving, waardoor Marciano niet alleen de kans kreeg om naar het festival te gaan, maar toevallig was dit ook nog eens een ticket voor de zaterdagavond; het moment dat Jennifer Hudson zou optreden.
Toen Marciano afgelopen vrijdag hoorde dat ook hij een kaartje zou krijgen, realiseerde hij zich direct dat hij dan ook vervoer nodig zou hebben, zo vertelt hij in een gesprek met het Antilliaans Dagblad. Zijn mentor stelde voor om met schooldirecteur Angela Richardson mee te rijden. Dat was niet tegen dovemans oren gezegd: ,,Juffrouw Richardson heeft de beste vibe”, zo vertelt Marciano enthousiast.
Hij vervolgt: ,,Zaterdag ben ik snel naar Punda gegaan om mijn haar te gaan regelen en kleding te gaan kopen.” De hele verdere dag was Marciano vol spanning voor wat er komen ging.
Eenmaal aangekomen op het festivalterrein, stond het concert van Jennifer Hudson op het punt van beginnen en had er zich al een aanzienlijke menigte voor het podium verzameld. Marciano was echter niet voor één gat te vangen, waardoor hij al snel op de eerste rij stond.
Alsof het zo moest zijn, werd zijn aanwezigheid ook door de artiest opgemerkt, tijdens een van haar nummers. ,,Ze keek rechtstreeks in mijn camera en ze wees naar me”, vertelt Marciano. Wat volgde was een kort gesprekje tussen de ster en haar superfan. ,,Ik heb zo veel dingen gezegd, het was zo spannend. En toen antwoordde ze terug!”, aldus Marciano, die het nog steeds nauwelijks kan bevatten. Hij gaf haar onder meer een compliment over haar leeftijd en noemde haar ‘the princess of soul’. Vervolgens kreeg hij haar handdoek, waarmee ze tussen de nummers door haar gezicht afdroogde.
Toen de zangers verder ging met haar optreden, bedacht Marciano dat hij graag het armbandje dat hij die dag droeg, aan zijn idool wilde geven. Dus hij moest nog een keer de aandacht van Hudson weten te trekken. En dat lukte op de valreep, tijdens het slotapplaus, toen Marciano haar naam schreeuwde. De zangeres kwam haar hem toe, gaf hem een high five, en nam het armbandje in ontvangst.
Wat Marciano erg leuk vindt, is dat overal ook videomateriaal van is. Niet alleen heeft hij zelf veel gefilmd, maar ook omstanders hebben de interactie tussen hem en zijn idool vastgelegd. Die filmpjes heeft hij ontvangen en op zijn socialmediapagina’s gezet.
Marciano was van dit alles zo in extase, dat hij de nacht na het optreden niet heeft kunnen slapen. Tijdens het interview met deze krant liet hij ook meermaals weten zijn school en zeker ook Fundashon Bon Intenshon erg dankbaar te zijn voor de kans die hij heeft gekregen.
En alsof dit allemaal nog niet genoeg was, likete Jennifer Hudson een dag na het optreden ook nog eens meerdere Instagram-posts van Marciano, waarin de zangeres was getagged, en waarin zij op de foto stond met de armband van Marciano om haar pols.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.