Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Vele jeugdige voetballers, meisjes en jongens, zijn gisterochtend door hun ouders afgezet bij het Dr. Antoine Maduro Stadion te Kintjan. In het stadion van een van de oudste voetbalclubs van Curaçao, Sport Unie Brion Trappers (SUBT), wordt deze week namelijk een groot Feyenoordkamp gehouden.

F06 FeyenoordHet Feyenoordkamp staat onder leiding van de Curaçaose jeugdtrainers Dencho Narcisio en Justin Tyrol. Ze draaien een internationaal erkend trainingsprogramma’s af met de meisjes en jongens.

Voorafgaand aan de start van het kamp gisteren, verzorgden Narcisio en Tyrol zondag ook een cursus voor lokale trainers. Ze werden onderricht in hoe een oefenprogramma af te draaien, een jaartrainingsplan samen te stellen en hoe beter technische vaardigheden aan jeugdvoetballers te leren.

Behalve in het SUBT-stadion vinden er ook oefensessies plaats in het nabijgelegen voetbalcomplex van CVV Inter Willemstad. Er zijn twee sessies van anderhalf uur per dag ingericht op enerzijds technische vaardigheden en anderzijds op baltechniek en hoe zich op te stellen op het voetbalveld. Het Feyenoordkamp wordt aanstaande vrijdag afgesloten.

Tijdens het voetbalkamp zullen Narcisio en Tyrol de deelnemende jeugdige voetballers aandachtig volgen. Twee van hen worden namelijk uitgekozen om later af te reizen naar Rotterdam, waar ze zullen meedraaien met een van de jeugdteams van de Feyenoord-organisatie.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.