Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Curaçaose selectie van honkballers van 17 jaar en jonger (U17) van het Elite Development Program (EDP) is aangekomen in Vero Beach, Florida. Dit team, versterkt met Braziliaanse spelers, neemt deel aan het Breakthrough Series Invitational-toernooi dat gisteren van start is gegaan.

JeugdhonkballersAan het toernooi in Florida doen naast het combinatieteam Curaçao-Brazilië, zestien teams uit de Verenigde Staten en Puerto Rico mee. De wedstrijden worden gespeeld in het Jackie Robinson Training Complex in Vero Beach, Florida.
Curaçao wordt vertegenwoordigd door elf honkballers, aangevuld met negen leeftijdsgenoten uit Brazilië. Deze lokale spelers zijn: Ayden Calmes, Farid Cijntje, Shawn Dambruck, Chey-Niël Delanoy, Dwayne Isenia, Jeremiah Jones, Zhaydire Joubert, Keadan Kuwas, Jaylian Lopez, Ruchano Petronia en Zazil Schoop.
Het Curaçaos-Braziliaans team staat onder leiding van coach Eduardo de Leon. Hij heeft de afgelopen drie maanden het EDP-programma op Curaçao gecoördineerd en in het verleden ook het Braziliaanse programma.
De Breakthrough Series, opgericht in 2008, is een gezamenlijke inspanning van de organisaties USA Baseball en Major League Baseball (MLB). Dit programma richt zich op de ontwikkeling van jeugdhonkballers op en buiten het veld door middel van onder meer seminars, mentorschap en wedstrijden. Het is een platform voor de jonge honkballers die dan door verschillende scouts en coaches worden geëvalueerd.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.