Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Filmmaker Samueldavid Baromeo en A Willemstad Production hebben indruk gemaakt op het World Film Festival in Cannes door in vier categorieën te triomferen met de korte film ‘Cachot’.

F01 CachotOp 27 mei 2024 won het team prijzen voor ‘Best Indie Short’ (Low Budget), ‘Best Psychological Film’, ‘Best Acting Debut’ door Shari Oleana en ‘Best Song’ door Levi Silvanie. Een dag ervoor behaalde het team ook al succes op het French Duck Film Festival, waar ze prijzen in de wacht sleepten voor Beste Drama en Beste Trailer.

Eerder in mei werd Baromeo vereerd met de Diamond Award voor Beste Internationale Debuterende Regisseur op de Best Actor & Director Awards in New York. ,,Zijn uitzonderlijke regie leverde hem ook de titel van Beste Regisseur op het Berlin Indie Film Festival op, evenals prijzen voor Beste Regisseur en Beste Dansfilm op het Cine Paris Film Festival”, zo wordt verslag gedaan op de website van de Curaçao Investment & Export Promotion Agency (Cinex).

Een dramatisch levensverhaal
,,De lofbetuigingen blijven zich opstapelen voor Baromeo en zijn team, met nominaties op het European Film Festival in Amsterdam en het Post Cinema Film Festival in Italië. Ze hebben ook de kwartfinales bereikt bij de New York International Film Awards en de Oniros Film Awards New York”, zo wordt vervolgd.

De productie van ‘Cachot’ is tot stand gekomen met coscenarist Refael Kario, uitvoerend producent Baromeo, director of photography Refael Kariodimedjo, productieontwerpers Gihany Baromeo Basilia en Richanah Coenraad, en muziek door Levi Silvanie en Angelique Monique Klooster, aangevuld met een crew van kostuumontwerpers tot castingdirectors.

In een korte samenvatting over de film staat: ‘Cachot’ volgt de reis van Lisa Elisabeth, een getalenteerde ballerina wiens leven draait om haar passie voor professioneel dansen. Ze kijkt vol verwachting uit naar de komst van haar baby, in de overtuiging dat dit een nieuwe dimensie van vreugde en doelgerichtheid aan haar leven zal toevoegen. Echter, tragedie slaat toe wanneer Lisa een miskraam krijgt, waardoor haar dromen in duigen vallen en ze in een diepe staat van wanhoop terechtkomt. Terwijl ze worstelt om met het overweldigende verdriet om te gaan, vecht ze tegen zelftwijfel, depressie en suïcidale gedachten en vindt ze zichzelf gevangen in een donkere en verstikkende emotionele afgrond. Terwijl Lisa worstelt met het diepe verlies en de emotionele onrust, begint ze aan een aangrijpende reis van zelfontdekking en genezing.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.