Op Oostpunt dertien ongedocumenteerden opgepakt

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De kustwacht en het Korps Politie Curacao (KPC) hebben een groep ongedocumenteerden aangehouden bij Oostpunt. Vrijdagochtend kreeg de kustwacht een melding binnen van een gestrande ‘yola’ op de rotsen nabij Hambrak, Oostpunt.

Illegalen OostpuntEen yola is een houten Venezolaans bootje dat veelal gebruikt wordt voor visserijactiviteiten en transport van mensen en goederen.
Na de melding heeft het Maritiem Operatie Centrum van de kustwacht direct het KPC om assistentie verzocht in de zoektocht naar aangelande personen. Na de melding zijn de autoriteiten meteen met landpatrouilles, de kustwachthelikopter, leden van het politiebureau Montaña en de Unit Speciale Taken (UST) uitgerukt richting de locatie.
Gedurende de zoektocht, die de hele dag duurde, zijn in de ochtenduren zes ongedocumenteerden in het gebied aangehouden. Tijdens de zoekactie is ook een tas met vuurwapens gevonden. De kustwacht en het KPC hebben de kustwachthelikopter, het kustwachtvliegtuig en landpatrouilles in het gebied laten patrouilleren op zoek naar meer personen die aan land zijn gekomen. In de middaguren zijn nog zeven ongedocumenteerden in het gebied aangehouden. In totaal zijn dertien ongedocumenteerden aangehouden, waarvan zeven mannen en zes vrouwen inclusief een minderjarig kind. In tegenstelling tot wat in andere media staat, is het niet bekend of er nog vermisten zijn en zo ja om hoeveel personen het dan gaat, aldus de woordvoerder van de kustwacht. In de groep ongedocumenteerden bevonden zich personen die in het verleden al gedeporteerd waren van het eiland, evenals een vrouw die veroordeeld is voor mensenhandel. Alle ongedocumenteerden en de vuurwapens zijn aan het KPC en de Immigratiedienst overgedragen. Het KPC gaat verder met het onderzoek in deze zaak.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.