Stuiptrekkingen na aanhouding op Azoren

Van een onzer verslaggevers
Terceira - De agressieve TUI-passagier, die vorige week na een voorzorgslanding op de Azoren werd gearresteerd, is na zijn aanhouding afgevoerd naar het ziekenhuis. Dit laat een woordvoerder van de Portugese politie weten aan het Antilliaans Dagblad.

tuiDe piloot, op een vlucht van Amsterdam, via de Dominicaanse Republiek, naar Curaçao, had tot de voorzorgslanding besloten, nadat de betreffende passagier zowel het cabinepersoneel als medepassagiers herhaaldelijk bleef beledigen en bedreigen, en zelfs de cockpit zou willen bereiken.
,,De passagier was erg opgewonden en werd om deze reden door de andere passagiers geïmmobiliseerd, tot de aankomst van de luchthavenpolitie van Lajes Airport (op het eiland Terceira, dat deel uitmaakt van de Azoren, een autonome regio van Portugal, red.), die hem onmiddellijk meedeelde dat hij niet verder met de vlucht zou meereizen”, aldus de Portugese politie.
Aan boord van het vliegtuig - naar verluidt zelfs al tijdens het boarden op Schiphol - merkten andere passagiers op dat de man, die voor een dreigende situatie zorgde, waarschijnlijk te veel had gedronken.
De Portugese politie meldt aan deze krant het volgende over de lichamelijke gesteldheid van de amokmaker: ,,De passagier vertoonde een onverwachte fysiologische reactie (stuiptrekking), dus werden de hulpdiensten ingeschakeld en werd de passagier naar het Santo Espírito-ziekenhuis op het eiland Terceira gebracht, waar hij onder medische observatie werd gehouden.”
De politie vervolgt: ,,Ervan uitgaande dat de passagier misschien iets in zijn spijsverteringskanaal had dat de fysiologische reactie had kunnen veroorzaken, werd contact opgenomen met de gerechtelijke politie van Ponta Delgada (de hoofdstad van de Azoren, gelegen op het eiland São Miguel, red), die vanaf dat moment de leiding overnam.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.