Rhuggenaath keynotespreker bij ‘nieuwe’ Adeck

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Volgens oud-premier en oud-minister van Economische Ontwikkeling, Eugene Rhuggenaath, maakt Curaçao te weinig gebruik van kansen om veerkrachtiger te worden.

Rhuggenaath2,,We moeten net als onze Major Leaguer Andruw Jones en onze wereldkampioen jeugdhonkbalspelers een ‘mindshift’ maken naar een winnersmentaliteit”, zo hield hij zijn toehoorders voor. Hij was keynotespreker tijdens een businesslunch georganiseerd door de belangenorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf (mkb), Adeck, dat nieuw leven ingeblazen is. Rhuggenaath stelt dat het ‘mogelijk zijn laatste speech is’. Hij vertrekt immers voorgedragen als nieuwe bewindvoerder bij de Wereldbankgroep in Washington DC.
,,Onze mensen hebben de All Star-mentaliteit nodig die alle elementen van veerkracht bevat: trots, passie, gedrevenheid, toewijding, leren (van fouten), creativiteit, risico’s nemen, consistentie, teamwerk, erop uitgaan, formele en informele ondersteuning, zodat ons eiland ook internationaal beter zijn mannetje kan staan.”
Volgens de deskundige hoeft de aandacht niet alleen gericht te zijn op het diversifiëren van de economie en het creëren van meer economische sectoren, maar is het belangrijk te focussen op de drijvende krachten achter verandering: capaciteitsopbouw, onderwijs, talent- en organisatieontwikkeling; gezondheidszorg en welzijn (fysiek en mentaal); digitalisering en innovatie; klimaatverandering en energietransitie; mondiale en regionale markten en verschuivingen in het geopolitiek landschap.
,,De particuliere sector, en dus het mkb, moet het voortouw nemen. Een door de particuliere sector geleide groei is essentieel. Deze groei moet echter worden ondersteund door gerichte interventies van de overheid”, zo vindt Rhuggenaath.

‘Verandering van binnenuit’...

Wilt u het vervolg van dit artikel lezen? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.