Securitas Antias viert 40-jarig jubileum

Van onze redactie
Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar 40-jarig jubileum gevierd.

F04 Securitas 40 jaarHet feest vond plaats op het hoofdkantoor in Scharloo. De medewerkers zijn in het zonnetje gezet, de kinderen vermaakten zich in de bouncer en de voormalige medewerkers genoten van de reünie. Vele anekdotes passeerden de revue.

Het bedrijf is in 1981 opgericht door wijlen Anno Kibbelaar, voormalig gezaghebber van Curaçao. Na de start onder de naam ‘Securicor’, dat zich toentertijd vestigde in een bouwkeet op de Erieweg in Zeelandia, is de naam later gewijzigd in ‘Securitas Antias’.

Medio 1994 deden de zoons Jeroen en Guido Kibbelaar hun intrede in het bedrijf. Zij hebben na verloop van tijd de leiding overgenomen en nieuwe kansen benut in de serviceverlening met de verdere ontwikkeling van Securitas en de twee zusterbedrijven; Impacto Uitzendbureau & Recruitment en Impacto Cleaning.

Een jaar later verhuisden de drie bedrijven naar een gezamenlijk kantoor op de Scharlooweg 104. Met het succes en de groei in de loop van de jaren werd medio 2008 besloten om te verhuizen naar een aan de overzijde van de straat gelegen locatie; Scharlooweg 19. Dit monumentale pand werd volledig gerenoveerd en is één van de monumentale parels in dit stadsdeel.
In datzelfde jaar is er een vierde servicebedrijf toegevoegd aan de bedrijvengroep; 24-7 Wegenwacht/Roadservice. De meest recente ontwikkelingen bij Securitas zijn de toetreding van Paul de Kloet als partner/directeur en het bieden van een taxiplatform voor de meest innovatieve vorm van taxiservice op Curaçao; 24-7 Taxi Curaçao.

Securitas is anno 2022 het grootste beveiligingsbedrijf op Curaçao met zo’n 400 medewerkers. Zij zijn, zoals Securitas dat zelf verwoordt, ‘het grootste kapitaal van het bedrijf’. Zij zijn het gezicht van Securitas. De ‘ruggengraat’ van het bedrijf is de 24 uurs meldkamer, waar een team professionele centralisten dag en nacht de Securitas-activiteiten coördineert en aanstuurt.

Dit varieert van alarm- en cameramonitoring van bedrijven en woningen, tot het aansturen van de patrouilles in het geval bijvoorbeeld een klant die de Securitas help-button activeert omdat er assistentie is gewenst. Securitas heeft naar eigen zeggen een ‘uitstekende samenwerking’ met het Korps Politie Curaçao (KPC) en de meldkamers van beide organisaties staan in direct contact om elkaar te ondersteunen waar mogelijk.

De afgelopen jaren is er geïnvesteerd in het verder professionaliseren van de medewerkers en moderne securitytechnieken. Het bedrijf kent inmiddels een eigen trainingscentrum; de Securitas Academy. Recent is daar het nieuwe securityteam voor Sandals Royal Curaçao opgeleid en gaat Securitas E-learning introduceren, waarmee medewerkers zich kunnen ontwikkelen binnen de organisatie.

Naast het leveren van securityservices voor een groot aantal klanten op Curaçao - zoals financiële instellingen, overheidsdiensten, private organisaties en particulieren - heeft Securitas zich verder gespecialiseerd in hospitality & toerismeservices. Zo levert Securitas de gekwalificeerde bavpol-medewerkers (buitengewoon agent van politie) voor het Team Politur (Toerisme Politie). Afgelopen zomer hebben dertig medewerkers de kans gekregen om gedurende zes weken als safety host werkzaam te zijn bij de grootste concerten en evenementen in Nederland.

‘Vol ambitie en met veel vertrouwen en energie’ kijkt Securitas naar de toekomst; steeds op zoek naar nieuwe kansen en innovatieve mogelijkheden om daarmee zo optimaal mogelijk te voldoen aan de securitybehoefte van de klanten om daarmee een positieve bijdrage te leveren aan de veiligheid en professionele dienstverlening op Curaçao.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.