Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het was afgelopen vrijdag opnieuw raak voor de Kustwacht Caribisch gebied. Het marineschip Zr.Ms. Groningen wist die ochtend een drugstransport van ruim 1.200 kilo drugs te onderscheppen.

drugsvangstHet is al weer de veertiende drugsvangst van de Groningen sinds het stationsschip in april 2022 in het Caribisch gebied vaart. In totaal zit de kustwacht nu inmiddels op ruim 10.000 kilo in beslag genomen drugs dit jaar.
Het marineschip kwam vrijdagochtend in actie na een melding van het Maritiem Operatie Centrum (MOC) van de kustwacht van een verdacht vaartuig. Er werd direct een helikopter naar de locatie gestuurd die deze go-fast kon achtervolgen op zee. Toen de Zr.Ms. Groningen dichterbij kwam, werden twee snelle motorboten in het water gelanceerd, die uiteindelijk het vaartuig tot stoppen wist te brengen.
In het vaartuig werden in totaal 53 pakketten drugs gevonden, goed voor ruim 1.200 kilo. De vier verdachten en de drugs zijn overgedragen aan het Korps Politie Curaçao die de zaak verder gaat onderzoeken. De in beslag genomen drugs zijn inmiddels vernietigd.
De Zr.Ms. Groningen vaart momenteel als stationsschip van de Koninklijke Marine voor de Kustwacht Caribisch gebied. Het schip wordt ingezet tijdens counterdrugsoperaties en bij humanitaire hulpverlening. Daarnaast voert het marineschip diverse kustwachttaken in het Caribisch gebied uit zoals het opsporen van illegale visserij, milieudelicten en hulp bij zoek- en reddingsacties (SAR-acties).


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.