Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het was afgelopen vrijdag opnieuw raak voor de Kustwacht Caribisch gebied. Het marineschip Zr.Ms. Groningen wist die ochtend een drugstransport van ruim 1.200 kilo drugs te onderscheppen.

drugsvangstHet is al weer de veertiende drugsvangst van de Groningen sinds het stationsschip in april 2022 in het Caribisch gebied vaart. In totaal zit de kustwacht nu inmiddels op ruim 10.000 kilo in beslag genomen drugs dit jaar.
Het marineschip kwam vrijdagochtend in actie na een melding van het Maritiem Operatie Centrum (MOC) van de kustwacht van een verdacht vaartuig. Er werd direct een helikopter naar de locatie gestuurd die deze go-fast kon achtervolgen op zee. Toen de Zr.Ms. Groningen dichterbij kwam, werden twee snelle motorboten in het water gelanceerd, die uiteindelijk het vaartuig tot stoppen wist te brengen.
In het vaartuig werden in totaal 53 pakketten drugs gevonden, goed voor ruim 1.200 kilo. De vier verdachten en de drugs zijn overgedragen aan het Korps Politie Curaçao die de zaak verder gaat onderzoeken. De in beslag genomen drugs zijn inmiddels vernietigd.
De Zr.Ms. Groningen vaart momenteel als stationsschip van de Koninklijke Marine voor de Kustwacht Caribisch gebied. Het schip wordt ingezet tijdens counterdrugsoperaties en bij humanitaire hulpverlening. Daarnaast voert het marineschip diverse kustwachttaken in het Caribisch gebied uit zoals het opsporen van illegale visserij, milieudelicten en hulp bij zoek- en reddingsacties (SAR-acties).


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).