Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De veertienjarige Rishad Anandbahadoer heeft tijdens de Schaakolympiade in India dusdanig goed gepresteerd dat hij de titel Kandidaat Meester heeft gekregen.

SchaaktalentDie titel wordt afgegeven door de internationale schaakfederatie Fide.
De ‘Fide Chess Olympiad 2022’ was van 27 juli tot en met 9 augustus in de plaats Chennai in India. Aan het toernooi hebben 188 landen meegedaan die in elf rondes om het kampioenschap hebben gestreden. Zondag stond Curaçao, na de tiende ronde, op plaats 117 en hadden de vijf uitgezonden spelers twee series gewonnen, twee gelijkgespeeld en vier verloren. Voor het Curaçaose team spelen behalve Anandbahadoer: Alex Roose, Wim Bijlstra, Ursus van Bemmelen en Rurik Capella.
Met 3,5 punten uit zeven partijen, heeft de jonge Rishad Anandbahadoer zich laten zien op het grote internationale schaakevenement. De titel Kandidaat Meester betekent dat het Curaçaose schaaktalent een bepaalde Fide-rating heeft gehaald.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.