Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De veertienjarige Rishad Anandbahadoer heeft tijdens de Schaakolympiade in India dusdanig goed gepresteerd dat hij de titel Kandidaat Meester heeft gekregen.

SchaaktalentDie titel wordt afgegeven door de internationale schaakfederatie Fide.
De ‘Fide Chess Olympiad 2022’ was van 27 juli tot en met 9 augustus in de plaats Chennai in India. Aan het toernooi hebben 188 landen meegedaan die in elf rondes om het kampioenschap hebben gestreden. Zondag stond Curaçao, na de tiende ronde, op plaats 117 en hadden de vijf uitgezonden spelers twee series gewonnen, twee gelijkgespeeld en vier verloren. Voor het Curaçaose team spelen behalve Anandbahadoer: Alex Roose, Wim Bijlstra, Ursus van Bemmelen en Rurik Capella.
Met 3,5 punten uit zeven partijen, heeft de jonge Rishad Anandbahadoer zich laten zien op het grote internationale schaakevenement. De titel Kandidaat Meester betekent dat het Curaçaose schaaktalent een bepaalde Fide-rating heeft gehaald.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).