Blokhuis vol lof tijdens bezoek aan Curaçao

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - ,,Het is hoopgevend dat de verschrikkelijke noodsituatie op Curaçao met vereende krachten het hoofd is geboden. Alle mensen op Curaçao die daarbij betrokken waren - van de schoonmakers tot de verplegers tot de mensen van de publieke gezondheidsdiensten en ministers - verdienen daar een enorm compliment voor.”
F02Blokhuis op CurDat zei staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) tegen het Antilliaans Dagblad. Blokhuis wees erop dat zijn ministerie sinds de uitbraak van corona in 2020 doorlopend, heel intensief in contact is geweest met bestuurders, publieke gezondheidsexperts en medici op Curaçao, Aruba, Sint Maarten en de BES-eilanden. ,,Samen is er keihard gewerkt om de crisis zo goed mogelijk aan te pakken”, aldus de staatssecretaris, die sinds zaterdagavond op Curaçao is voor een aantal bezoeken en gesprekken. Vandaag reist hij verder naar Bonaire.
Tijdens zijn bezoek aan Curaçao was Blokhuis positief over de coronasituatie op het eiland, waarbij een groot deel van de volwassen bevolking is gevaccineerd en de besmettingen aanzienlijk zijn gedaald. ,,Ik ben zeer onder de indruk van de enorme inzet op Curaçao om corona nu en in de toekomst onder controle te houden en zorg en welzijn te verbeteren. Samen blijven we hard werken aan meer gezondheid voor alle mensen in het Caribisch deel van het Koninkrijk.”
Blokhuis bedankte alle betrokkenen voor hun aandeel. ,,Het was een eer om daar vanuit Nederland bij te mogen ondersteunen met apparatuur, beschermingsmiddelen, testmateriaal, vaccins en mensen die konden helpen in onder andere de ziekenhuizen.” Zaterdag had de staatssecretaris eerst een gesprek met gouverneur Lucille George-Wout, daarna met demissionair premier Eugene Rhuggenaath en demissionair minister van Gezondheid, Zita Jesus-Leito, ‘over de aanpak van de coronacrisis en goede zorg en welzijn in het Caribisch deel van het Koninkrijk tijdens en na de coronacrisis’. Gisteren heeft hij daarover ook gesproken met de bestuurders van het Curaçao Medical Center, mensen van uitzendbureau AMI die op de ic gewerkt hebben tijdens het hoogtepunt van de crisis, epidemioloog Izzy Gerstenbluth en mensen van Salú pa Tur en van Fundashon Prevenshon.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.