Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De partijraad van Partido Nashonal di Pueblo (PNP) heeft dinsdagavond ingestemd met de voordracht van Ruthmilda Larmonie-Cecilia, Ornelio ‘Kid’ Martina en Ramon Chong als kandidaat-ministers voor respectievelijk de portefeuilles van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, Bestuur, Planning en Dienstverlening en Economische Ontwikkeling.

kandidaatministers PisasOok de kandidaat-ministers voor MFK, de partij met de meeste ministersposten, zijn voor het grootste gedeelte bekend. Partijleider Gilmar ‘Pik’ Pisas wordt voorgedragen als premier en minister van Algemene Zaken; Charles Cooper - nummer twee op de kandidatenlijst - voor de portefeuille Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning; Dorothy Pietersz-Janga voor de post van Gezondheid, Milieu en Natuur; Javier Silvania voor de portefeuille van Financiën; en Eduard Braam - verrassend - als minister van Justitie. Huidig MFK-voorzitter Sithree ‘Cey’ van Heydoorn wordt genoemd als minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport.

Chester Peterson heeft onlangs de opdracht van gouverneur Lucille George-Wout aanvaard om een regering te vormen dat op de steun kan rekenen van MFK en PNP. Het nieuw te vormen kabinet moet bestaan uit personen die bereid en in staat zijn om op een integere wijze daadkrachtig en evenwichtig uitvoering te geven aan het nog af te ronden regeerakkoord, zo luidt de opdracht van de gouverneur. Peterson is hierbij onder andere verzocht er zeker van te zijn dat de Landsverordening integriteit (kandidaat-)ministers, ofwel de screeningswet, bij de formatie in acht wordt genomen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.