Amak organiseert manifestatie bij Wilhelminaplein

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De muzikanten hebben er na maandenlang geen inkomen te hebben genoten door de coronamaatregelen, genoeg van. Daarom organiseert Amak morgen, 27 oktober, om 17.00 uur een manifestatie bij het Wilhelminaplein in Punda.

amakTijdens deze manifestatie zullen leden van Amak en enkele muzikanten hun zorgen uiten over het feit dat de entertainmentsector al acht maanden platligt terwijl de besmettingen met Covid-19 volgens Amak niet zijn afgenomen. ,,De uitgaanssector is dus niet de bron die een toename van het aantal besmettingen op Curaçao heeft veroorzaakt”, aldus de vereniging van muzikanten.
Amak trok enige tijd geleden al aan de bel omdat de entertainmentsector sinds de coronacrisis in maart Curaçao bereikte, in het slop zit. De vereniging van musici en artiesten van Curaçao zegt de afgelopen periode verschillende klachten te hebben ontvangen vanuit de entertainmentsector op Curaçao, zoals van dj’s, restauranteigenaren en -werknemers, cafés, hotels, promotoren en musici, met het verzoek een vuist te maken en een grote manifestatie te organiseren. Om zo’n manifestatie eerder te voorkomen, had Amak een brief aan de regering gestuurd met het verzoek samen om de tafel te zitten en een alternatief te zoeken om de entertainmentsector langzaam weer te laten draaien. ,,Deze moeilijke situatie loopt al sinds maart, toen de regering maatregelen heeft getroffen waardoor de industrie volledig lam werd gelegd”, stelt Amak.

Er hebben ondertussen verschillende vergaderingen plaatsgevonden tussen Amak en de regering van Curaçao, waarbij de mogelijkheden zijn besproken over het verlichten van de maatregelen waardoor de entertainmentindustrie langzaam weer operationeel kan worden. Maar dit duurt de muzikanten te lang. ,,Omdat dit proces om tot een overeenstemming te komen nu al veel te lang duurt, heeft Amak ervoor gekozen om een manifestatie te organiseren waarbij informatie zal worden gegeven over de sector, die al zo lang stilligt.” De minister van Justitie is inmiddels op de hoogte gesteld van deze activiteit.
Amak doet een beroep op alle personen die de manifestatie morgen zullen bijwonen, zich te houden aan de geldende Covid-19-regels ‘zodat we op correcte wijze onze zorgen kunnen uiten’.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).