Restaurants en musici zoeken creatieve oplossingen

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Tijdens een bijeenkomst van de Curaçao Restaurant Association (CRA) en muzikantenvereniging Amak is naar creatieve oplossingen gezocht waardoor muzikanten op een verantwoordelijke manier in restaurants kunnen optreden.

craamakDe oplossing ligt volgens CRA en Amak in het verzorgen van achtergrondmuziek, waarbij wel als voorwaarde zou moeten gelden dat de restaurants een uur later kunnen sluiten zodat er genoeg tijd is om de kosten van de muzikanten te kunnen dekken. ,,Zodoende kunnen muzikanten voor het eerst in zeven maanden weer geld verdienen met hun werk”, aldus CRA. ,,De extra omzet komt niet alleen ten goede aan de muzikanten, maar ook aan de leveranciers en distributeurs van producten voor restaurants die momenteel ook onder de coronacrisis lijden. De hoeveelheid consumpties is drastisch gedaald sinds de uitbraak.”

De muzikantenvereniging Amak trok eerder al aan de bel; de entertainmentsector op Curaçao heeft het zwaar. Sinds de coronacrisis Curaçao in maart bereikte, zit deze sector in het slop. Om te trachten hier een einde aan te maken, zocht Amak contact met de regering om samen om de tafel te zitten en een alternatief te zoeken om de entertainmentsector langzaam weer te laten draaien. Dat is ook gebeurd en eerder deze maand maakte Amak bekend dat de entertainmentsector gefaseerd open kan gaan, mits dat op verantwoordelijke wijze gebeurt. Gezocht werd naar creatieve oplossingen om dit te doen en hier zijn Amak en CRA nu met een voorstel voor gekomen. Amak en de CRA zullen in overleg met het ministerie van Economische Ontwikkeling en het crisisteam afspraken maken om te beginnen met de invulling van een protocol en de naleving ervan.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.