Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Dusron Development gaat 21 huizen bouwen in een nieuw project in Sapaté. Samen met minister Zita Jesus-Leito van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) en Domeinbeheer werd hierover onlangs een informatiesessie gehouden. Het project is een Public Private Partnership van de ontwikkelaar en de overheid.

F01 Nieuwe huizen Sapate 2Er komen drie verschillende modellen huizen in deze fase van het project. De prijzen zitten tussen 100.000 en 225.000 gulden en de bouw duurt ongeveer anderhalf jaar. Het kleinste model van 100.000 gulden heeft een slaapkamer en is bedoeld voor mensen die zelf het huis later willen uitbreiden en afbouwen.

Het model met twee slaapkamers kost 185.000 gulden en het grootste huis van 225.000 gulden heeft drie slaapkamers. Het terrein bij elk huis is tussen 450 en 550 vierkante meter groot en wordt in erfpacht gegeven.

Voor de regering is het belangrijk om te voldoen aan de vraag naar huizen op Curaçao. Het totale project moet gaan bestaan uit vijfhonderd woningen. De bijdrage van de overheid bestaat uit het in erfpacht geven van het terrein, terwijl Dusron zorgt voor de infrastructuur en de bouw van betaalbare huizen.

Mensen die op de wachtlijst van Domeinbeheer staan krijgen voorrang bij de toewijzing van de huizen. Dit kan worden aangegeven op de aanmelding voor het project. Domeinbeheer wil in de toekomst meer van dergelijke projecten opzetten.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.