Het productieteam van de succesvolle documentaire ‘Atardi Rudy Plaate’ en de oudste dochter van de beroemde Curaçaose componist zijn door premier Eugene Rhuggenaath in het zonnetje gezet.

atardi2Dit vanwege hun bijdrage aan de film die al weken volle zalen trekt in de Curaçaose bioscopen. De documentaire belicht het leven en het werk van een van de belangrijkste componisten en muzikanten van het eiland.

Met name wordt aandacht besteed aan het verhaal achter de - ruim vierhonderd - composities van Plaate. De liedjes van Plaate getuigen van zijn liefde voor het eiland. Een van zijn bekendste nummers is het lied ‘Atardi’. Over zijn muziek wordt gezegd dat die de schoonheid van het eiland bezingt met een dosis liefdevolle melancholie.

Op de foto’s filmmakers Selwyn de Wind en Sulin Passial en oudste dochter Coraline Plaate die door Rhuggenaath worden geëerd.

atardi3


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.