Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Marilyn Alcalá-Wallé (sinds gisteravond ex-PAR) wordt niet de 21e Curaçaose parlementariër, zo heeft partijvoorzitter Gerold Rach gisteravond bevestigd, ook al waren haar geloofsbrieven afgelopen vrijdag reeds in orde bevonden.

shelhage2PAR-voorzitter Gerald Rach geeft aan dat, zoals het er nu naar uitziet, Shaheen Saad Elhage de eerstvolgende op de PAR-kandidatenlijst is die in aanmerking komt voor het Statenlidmaatschap.

Het lijkt erop dat het Openbaar Ministerie (OM) besloten heeft tot (verdere) vervolging van Alcalá-Wallé, die de Screeningswet zou hebben overtreden, waarvoor ze in januari als minister aftrad.

,,Op dit moment geeft het OM geen commentaar over de ontwikkelingen rond dit onderzoek”, aldus de woordvoerder. Maar aangever Elvis de Andrade verklaart gisteren door het OM te zijn geïnformeerd over de ‘dagvaarding’; nadat hij in oktober 2019 aangifte had gedaan, omdat Alcálá-Wallé als minister geen of onvoldoende afstand zou hebben gedaan van ‘nevenactiviteiten’, zoals haar stichting en een bestuurdersfunctie bij een vennootschap. Zij gaf eerder aan dat deze entiteiten niet langer actief waren.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.