Minister van Justitie spreekt autoriteiten toe voor carnavalsoptocht

Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - ,,De autoriteit van een politieagent is niet gebonden aan zijn wapen, maar aan zijn karakter.” agentMet die woorden sprak minister Quincy Girigorie van Justitie leden van het Korps Politie Curaçao, het Vrijwilligerskorps Curaçao en militairen voor de carnavalsoptocht toe. In h et World Trade Center (WTC) stak de bewindsman de autoriteiten voor de carnavalsparade een hart onder de riem en benadrukte hij waar de autoriteit van een agent vandaan komt. ,,Ik heb het korps gemotiveerd een integer karakter en een positieve houding te hebben om de gemeenschap te beschermen en de orde te bewaren zodat Curaçao kan genieten van een rustige optocht, zonder grote incidenten”, aldus Girigorie na afloop.

De minister gaf ten overstaan van de agenten aan trots te zijn op het KPC, VKC en de militairen van Curaçao die zich tijdens de carnavalsoptochten inzetten. ,,Ik heb vertrouwen in jullie werk. Uiteraard kunnen er altijd fouten worden gemaakt. Daarom moet er regelmatig een evaluatie plaatsvinden om vervolgens voortgang te boeken. Laten we verder blijven werken, verder samen blijven werken, aan een veilig Curaçao.” Gisteravond vond de laatste carnavalsparade van 2020 plaats; de Marcha di Despedida. Aan het volwassenencarnaval deden dit jaar 27 groepen en ruim 5.000 deelnemers mee.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.