Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Eden Shoppers Paradise aan de Caracasbaaiweg is verkocht. Het winkelcentrum werd gekocht door Pa Bou Real Estate, waarvan Sebier Attaf directeur is.

F02OPEden Shoppers ParadiseDat bevestigt Attaf, die ook eigenaar is van Curaçao Savanah Resort bij Piscadera aan de Helmin Magno Wiels Boulevard. Attaf zegt ‘mooie plannen’ te hebben met zijn aankoop. ,,Het gaat om een grote investering en veel werkgelegenheid. Maar meer kan ik er op dit moment niet over zeggen.”
Eden Shoppers Paradise biedt op 4.500 vierkante meter plaats aan 25 tot 30 winkel- en horeca-units, maar was in maart al praktisch uitgestorven met behalve Burger King, alleen nog makelaarskantoor Re/Max BonBini, broodjeszaak Boosty en Indonesisch restaurant Batik Asli. De directeur van het makelaarskantoor, Ricardo Egberts, zegt desgevraagd een brief te hebben ontvangen van de SPF, die eigenaar was van het onroerend goed. ,,Ons is meegedeeld dat het winkelcentrum op 30 november is verkocht. We weten nog niet hoe het verder gaat”, is alles wat hij er donderdag over kwijt wilde.
Attaf heeft het project naar alle waarschijnlijkheid gekocht van Stichting Particulier Fonds (SPF). Directie en beheer van de SPF wordt gevoerd door Triangle-Curaçao Holding bv, waarvan Charles Hilders directeur is. Hilders legde in maart dit jaar uit dat Eden Shoppers Paradise niet failliet was. Die indruk ontstond omdat veel units in het complex leegstonden en omdat de naamloze vennootschap Triangle-Curaçao, met als handelsnaam Triangle Group, per januari 2018 in liquidatie is getreden. Maar dat laatste had geen gevolgen voor het voortbestaan van het winkelcentrum, liet Hilders weten. Als projectontwikkelaar gaf hij op 18 december 2012 nog het startsein voor de bouw van het nieuwe winkelcentrum tegenover de afslag van Montaña. Of onder de nieuwe eigenaar Eden Shoppers Paradise wél uitgroeit tot het ‘het stadscentrum van Bándariba’ dat Hilders voor ogen had, zal moeten blijken. Onder toenmalig bankdirecteur Eric Garcia zou Girobank, die ook de hypotheek verstrekte, hier een ‘groot en modern’ kantoorpand openen, ter vervanging van het filiaal aan de Janwéweg. Daar is het nooit van gekomen. Over de hoogte en aflossing van de lening wilde noch Hilders, noch de bank informatie geven.
Sebier Attaf deed op 7 november ook al een bod van 11.250.000 gulden namens Pa Bou Real Estate tijdens de veiling van Hotel Otrobanda. De openbare verkoop verliep niet helemaal volgens de regels en Girobank heeft besloten dat het hotel op 11 december opnieuw onder de hamer gaat.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.