Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Er is al jaren een discrepantie tussen de wenselijke begroting van het Korps Politie Curaçao (KPC) en wat er daadwerkelijk aan financiële middelen wordt toegekend.

kpcOp dit moment is er een tekort van 40 miljoen gulden op de KPC-begroting. Daarom werkt het KPC steeds meer volgens het Private-Public Partnership (PPP)-principe, waarin overheid en bedrijfsleven (financieel) samenwerken. Om die reden wil minister van Justitie Quincy Girigorie (PAR) ook de stichting Maatschappij en Politie weer nieuw leven inblazen. ,,Er zijn gemeenschappelijke belangen. Zo wordt er voor wat betreft beveiliging en veiligheid steeds meer samengewerkt met de private sector. Er zijn gesprekken met de verzekeringsmaatschappijen om bijvoorbeeld apps en gps te installeren in voertuigen, zodat bij diefstal een voertuig makkelijker terug te vinden is. Zowel de verzekeringsmaatschappij als de politie hebben hier profijt van”, zo legde Girigorie deze week uit in de Staten.
Ondertussen wordt er gewerkt aan het verbeteren van de begroting. Daarvoor is in 2017 een team ingesteld bestaande uit leden van het KPC, Stichting Overheidsaccountantsbureau, het ministerie van Financiën en het ministerie van Justitie. Dit team moet zorgen voor een meer realistische en toch verantwoorde begroting, waarbij ook oude schulden kunnen worden afgelost, zoals aan het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Overigens stelt de minister wel gerust dat NFI nog altijd onderzoek doet voor Curaçao. Verder worden materialen en projecten zoveel mogelijk gefinancierd vanuit het Criminaliteitsfonds.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.