Gisteren vond de ondertekening plaats voor afgifte van het terrein in erfpacht om het cooling station van Zakito District Cooling op te bouwen.


zakitoNaar verwachting begint de bouw in de eerste maanden van 2019. Het is de bedoeling dat Zakito District Cooling gekoelde lucht, gehaald uit diepzeewater, gaat leveren aan alle gebouwen tussen het Rif en Piscadera die over een airco beschikken.

Als het Hospital Nobo Otrobanda zich ook aansluit bij Zakito District Cooling, zal de constructie van een pijpleiding op de zeebodem mogelijk worden. Hiermee zal Curaçao een van de efficiëntere koelingssystemen ter wereld hebben, aldus de organisatie.

De ondertekening werd verricht door vertegenwoordigers van Zakito District Cooling, minister Zita Jesus-Leito van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning en minister Steven Martina van Economische Ontwikkeling.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).