Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Afgelopen weekend hebben gezonde kinderen gevoetbald om geld in te zamelen voor de aanschaf van duurzame materialen bestemd voor de zieke kinderen op de kinderafdeling van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos).

voetbalsehos1Het toernooi ‘Mucha pa Mucha ta bai Mundial’ is georganiseerd door de stichting Mucha pa Mucha (kinderen voor kinderen) die in 2014 is opgericht door medewerkers van de kinderafdeling. Doel van de stichting is om geld in te zamelen door activiteiten te organiseren met gezonde kinderen om hen ook bewust te maken van het feit dat er zieke kinderen zijn die deze activiteiten niet kunnen doen. Dit jaar is er dus een voetbaltoernooi georganiseerd in de aanloop naar het Wereldkampioenschap voetbal in Rusland.
Voor de organisatie is samengewerkt met de voetbalfederatie FFK en de jeugdcommissie voor kinderen in de categorie onder 9 jaar (U9) en U11.
Zestien jeugdige voetbalteams, verdeeld over vier poules en twee leeftijdscategorieën leverden een felle strijd in het tenue van het land dat zij vertegenwoordigden. ,,Dat was heel leuk om te zien en voor de stichting de grootste kostenpost. Maar de kinderen gaan dan ook naar huis met een echt T-shirt van het door hen vertegenwoordigde land, aldus Sehos-kinderarts Meindert Manshande. Wat de activiteit heeft opgebracht kon hij nog niet zeggen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.