Militairen hebben deze week geoefend met explosieven op het daarvoor bestemde terrein in Wacawa. Ook komende week zullen ze dat weer doen.

explosievenDe oefening ‘Explosive Engineer’ is bedoeld om te leren omgaan met springstof in verschillende weers- en terreinomstandigheden. Wacawa is hiervoor een geschikte locatie, omdat er grotere hoeveelheden springstof en bijzondere springstoffen gebruikt kunnen worden. De militairen die deelnemen aan de oefening zijn grotendeels afkomstig van de genie-eenheden van de Koninklijke Landmacht. Ook een aantal militairen van de Koninklijke Marine en de Belgische krijgsmacht zijn hierbij. Defensie in het Caribisch gebied stelt haar kazernes en oefenterreinen op Curaçao ter beschikking. 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.