Van een onzer verslaggevers
Willemstad - TeleCuraçao zal vanaf aanstaande maandag een nieuwe natuurserie uitzenden. De lokale documentaireserie ‘Ecosplash The Blue Connection’ gaat over het mariene milieu van de drie eilanden en zal om 19.30 uur in première gaan voor het publiek.

ecosplash2
De ABC-eilanden zijn volgens de makers, Curaçao Footprint Foundation, door de mens gescheiden met grenzen, maar in de zee onlosmakelijk aan elkaar verbonden. De serie bestaat in totaal uit zes afleveringen van ongeveer 25 minuten, met in elke aflevering een ander onderwerp waaronder de geologie van de eilanden Curaçao, Bonaire en Aruba, het leven tussen de mangroven, zeegrasvelden en koraalriffen. Tevens besteedt de serie aandacht aan de manier waarop mensen op de eilanden met deze mariene milieus omgaan.
De serie is gefinancierd door het Prins Bernhard Cultuur Fonds Caribisch Gebied en is geheel lokaal geproduceerd door de Curaçao Footprint Foundation met de hulp en medewerking van een groot aantal supporters. Alle afleveringen zijn in het Papiaments ingesproken.
,,De serie is bedoeld voor iedereen die op Curaçao woont, om op een ‘natgeo’-achtige manier kennis te maken met de natuur van onze eigen tropische kusten. Een wereld die helaas voor veel mensen nog volstrekt onbekend is”, aldus directeur van de stichting Leon Pors. ,,Het gaat niet goed met het leven in de zee en we zullen alles op alles moeten zetten om het kleine beetje koraalrif, mangrove en zeegras dat er nog is te behouden. Onbekend maakt nou eenmaal onbemind, en met deze serie hopen we de liefde voor het leven in de zee terug te brengen. Dat is ook de reden waarom we gekozen hebben om de serie geheel in het Papiaments te brengen.”
Het is ook de bedoeling dat deze serie in het lokale onderwijs wordt gebruikt tijdens de natuurlessen. De afleveringen worden ook online geplaatst met Nederlandse ondertiteling, zodat een breder publiek ernaar kan kijken. Voordat het zover is wordt de gehele serie eerst op televisie getoond; elke maandag om 19.30 uur.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.