Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De kansen die de verdere ontwikkeling van het toerisme voor Curaçao biedt, moeten omarmd worden door alle 160.000 inwoners van het Land Curaçao. Dat is de boodschap van Chata-voorzitter Miles Mercera voor het jaar 2018.

chata3
De Curaçao Hospitality and Tourism Association (Chata) luidde gisteren bij Lions Dive and Beach Resort het jaar 2018 feestelijk in. Voorzitter Miles Mercera hield de genodigden de vraag voor wat de Curaçaose gemeenschap gaat doen met de schat aan mogelijkheden die het eiland te bieden heeft. Hij gaf een opsomming van de unieke kwaliteiten van Curaçao: de cultuur, meertaligheid van de bevolking, prachtige stranden, gevarieerde flora en fauna, en de geografische ligging van het eiland, buiten het bereik van orkanen. ,,Een zegen waar we ons voordeel mee moeten doen”, zegt Mercera. ,,Curaçao heeft zo veel te bieden, mogelijkheden waar andere eilanden alleen maar van kunnen dromen.”
Toerisme op Curaçao is een industrie die jaarlijks 900 miljoen gulden genereert, zo benadrukt Mercera. ,,Elke 44 toeristen die ons eiland bezoeken zijn goed voor een baan in de toerismesector.” De voorzitter van Chata wil de bewoners van het eiland ervan bewust maken, dat zij er gezamenlijk voor kunnen zorgen dat er meer toeristen naar Curaçao komen, en dat alle 160.000 zielen op het eiland een steentje kunnen bijdragen aan de werkgelegenheid en ontwikkeling van de economie. ,,Curaçao heeft groot potentieel dat alleen ontwikkeld kan worden en tot zijn recht kan komen als de bevolking zich verenigt.”
Mercera dringt er bij de Curaçaose gemeenschap op aan jongere generaties ervan te doordringen hoe uniek en waardevol Curaçao is, en dat het eiland gekoesterd moet worden. Van de overheid vraagt hij zorgvuldig met investeerders om te gaan en prioriteiten te stellen ten behoeve van duurzame ontwikkeling van het toerisme. ,,Laten we samen werken aan de verbetering van Curaçao als toeristisch product”, zegt Mercera, die pleit voor reorganisatie van de Curaçao Tourism Development Foundation (CTDF) met de aanstelling van een nieuwe ceo, en verbetering van de samenwerking tussen de Curaçao Tourist Board (CTB) en de overheid. De Chata-voorzitter wil meer aandacht voor het toerisme uit Noord-Amerika, hij pleit voor uitbreiding van de luchtverbindingen met de Verenigde Staten en Canada.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).