Van een onzer verslaggever
Willemstad - Ministers Ank Bijleveld-Schouten (CDA) van Defensie in Nederland en Suzy Camelia-Römer (PIN) van Gezondheid, Milieu en Natuur op Curaçao zijn overeengekomen dat het meten van de luchtkwaliteit wordt voortgezet.


Def handhaaft luchtmetingen IslaDe afspraken daarover zijn door beide bewindsvrouwen ondertekend. Zo bevestigt Camelia-Römer tegenover het Antilliaans Dagblad. De Geneeskundige en Gezondheidsdienst (GGD) Amsterdam blijft luchtmetingen doen in onder meer Julianadorp, waar veel Defensiepersoneel woont. Het personeel maakt zich zorgen over de schadelijke stoffen die de Isla-raffinaderij uitstoot.
Meetresultaten geven tot nog toe geen aanleiding tot zorgen. De eerste rapportage dateert van september vorig jaar. De GGD Amsterdam voert voor Defensie op meerdere plaatsen op Curaçao luchtmetingen uit. Op verzoek van Camelia-Römer, die eerder met GGD Amsterdam een overeenkomst vastlegde, ook bij Kas Chikitu en bij de begraafplaats Beth Haim vlak onder de rook van Isla.
Met de overeenkomst is de samenwerking tussen Curaçao, het ministerie van Defensie en de GGD Amsterdam verstevigd. De hoeveelheid schadelijke stoffen wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Wanneer de meetresultaten zijn geanalyseerd, publiceert de GGD Amsterdam deze op haar website.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.