Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Chinese bedrijf Baota Petrochemical Group heeft via Guangdong Zhenrong Energy (GZE) laten weten in principe interesse te hebben in het Isla-overname- en -upgradingproject.

isla
Dat verneemt deze krant uit regeringskringen. De belangstelling is afgelopen week in een e-mail kenbaar gemaakt. De mail is afkomstig van GZE en niet rechtstreeks van Baota. De ministerraad vergadert vandaag in een speciale bijeenkomst de kwestie GZE. Daarbij zal ook het laatste bericht van Baota, via GZE, worden besproken.
Over het algemeen is de gedachte in politiek Willemstad dat er weinig waarde moet worden gehecht aan de technische en financiële capaciteiten van Guangdong Zhenrong. GZE werkte dan ook niet mee aan een volledig due diligence. Begin november kwam GZE met het voorstel om Baota, een private petrochemische onderneming in China, als partner te introduceren.
Dat gebeurde begin december. Baota heeft toen tijdens een bliksembezoek een goede indruk achtergelaten tijdens de vergadering van het Multidisciplinair Projectteam (MDPT), GZE en Refineria di Kòrsou (RdK). De interesse die Baota nu door tussenkomst van GZE laat weten, wordt bevestigd, maar dat betekent nog geen jubelstemming in Fòrti. De regering blijft uiterst voorzichtig en waakzaam. Zo verneemt deze krant.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.