Van een onzer verslaggevers
Willemstad - DiviDivi Air wacht nog steeds op toestemming om met de nieuwe Twin Otter (C-GLAI) tussen de ABC-eilanden te mogen vliegen. Dat laat directrice van de luchtvaartmaatschappij Germaine Durand desgevraagd weten. Ze hoopte eigenlijk dat het toestel begin deze maand al operatief kon zijn.


DiviDivi wacht toestemming,,Het duurt niet langer dan verwacht, maar wel langer dan gehoopt”, zegt ze in een reactie. Sinds vrijdag is de registratie in het luchtvaartregister van Curaçao afgerond. Nu wachten ze nog op het luchtvaardigheidscertificaat dat nodig is om vanuit Curaçao vluchten uit te mogen voeren.
Op zich zou dat volgens Durand geen problemen mogen opleveren, omdat de luchtvaardigheid in Canada, een categorie 1-autoriteit, al was goedgekeurd. ,,Maar het departement van luchtvaart op Curaçao kan het niet zo overnemen. De autoriteit moet het zelf inspecteren en beoordelen”, legt ze uit.
De fysieke inspectie en het doorlichten van de documentatie hebben inmiddels plaatsgevonden. Maar de feedback laat vooralsnog op zich wachten. Durand verwacht snel meer duidelijkheid te krijgen. ,,Nu het departement een nieuwe directeur en director of safety heeft, zal het proces hopelijk wat soepeler verlopen”, zegt ze.
De vloot van DiviDivi Air zou verder worden uitgebreid met een tweede Twin Otter. Maar daarvan is de aankomst met een aantal weken vertraagd. In eerste instantie zou het toestel eind oktober aankomen op het eiland, maar de overtocht wordt nu gepland over twee weken.
Met de nieuwe toestellen, waar negentien passagiers in kunnen, wil DiviDivi Air de Benedenwindse eilanden beter gaan bedienen. Naast de bestaande vluchten tussen Curaçao en Bonaire, wil de luchtvaartmaatschappij Aruba aan het aanbod toevoegen en ook vluchten in de avonden gaan uitvoeren.
DiviDivi Air heeft nog geen tickets verkocht voor vluchten met de nieuwe toestellen. ,,Omdat we er al rekening mee hielden dat het langer zou duren”, aldus Durand.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).