Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Parlementariër van de MAN Yaël Plet heeft minister van Justitie Quincy Girigorie (PAR) een serie met vragen gesteld over de toename van gewelddadige overvallen aan het einde van het jaar en het tekort aan mankracht bij de politie.

plet
,,Historische cijfers geven aan dat het fenomeen atrako (gewelddadige overval) aan het einde van het jaar toeneemt en met fatale afloop in veel gevallen. Het brengt onrust en zorgen in de gemeenschap, traumatische ervaringen en een negatieve invloed op de economie. Mensen durven hun huis niet meer uit om geen slachtoffer te worden en ondernemers sluiten hun winkels waardoor banen verloren gaan”, aldus Plet in een opsomming.
Hij vindt dat de burger een gevoel van veiligheid moet kunnen hebben waarbij de overheid de veiligheid van voertuigen, huis en personen moet garanderen. ,,Het is bekend dat het politiekorps te kampen heeft met een personeelstekort waardoor er te weinig politie op straat is. Dat tast de effectiviteit van het korps aan.”
Plet wil van de minister weten of de aantallen atrako’s inderdaad toenemen aan het eind van het jaar, of hij versterking heeft gevraagd van andere geüniformeerde diensten om mee te helpen, en of hij weet of alle preventiediensten optimaal functioneren. Tevens wil hij weten of er een strategisch plan is om met het fenomeen overvallen om te gaan en of hij de carnavalsperiode ook al in beraad heeft voor extra beveiliging.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.