Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Parlementariër van de MAN Yaël Plet heeft minister van Justitie Quincy Girigorie (PAR) een serie met vragen gesteld over de toename van gewelddadige overvallen aan het einde van het jaar en het tekort aan mankracht bij de politie.

plet
,,Historische cijfers geven aan dat het fenomeen atrako (gewelddadige overval) aan het einde van het jaar toeneemt en met fatale afloop in veel gevallen. Het brengt onrust en zorgen in de gemeenschap, traumatische ervaringen en een negatieve invloed op de economie. Mensen durven hun huis niet meer uit om geen slachtoffer te worden en ondernemers sluiten hun winkels waardoor banen verloren gaan”, aldus Plet in een opsomming.
Hij vindt dat de burger een gevoel van veiligheid moet kunnen hebben waarbij de overheid de veiligheid van voertuigen, huis en personen moet garanderen. ,,Het is bekend dat het politiekorps te kampen heeft met een personeelstekort waardoor er te weinig politie op straat is. Dat tast de effectiviteit van het korps aan.”
Plet wil van de minister weten of de aantallen atrako’s inderdaad toenemen aan het eind van het jaar, of hij versterking heeft gevraagd van andere geüniformeerde diensten om mee te helpen, en of hij weet of alle preventiediensten optimaal functioneren. Tevens wil hij weten of er een strategisch plan is om met het fenomeen overvallen om te gaan en of hij de carnavalsperiode ook al in beraad heeft voor extra beveiliging.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).