Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Als het schip langs de Handelskade vaart, neemt het zowat de hele Sint Annabaai in beslag.

kareldoorman

De Zr.Ms. Karel Doorman is het grootste vaartuig van de Koninklijke Marine. Het imposante ‘Joint Support Ship’ is morgen geopend voor publiek.
Het schip is na orkaan Irma naar het Caribisch gebied gekomen om ruim 1 miljoen kilo aan hulpgoederen vanuit Nederland naar Sint Maarten te brengen. Vanwege zijn enorme grootte leent de Karel Doorman zich uitstekend voor dergelijke massatransporten, aldus Defensie.
De valreep van het marineschip wordt aanstaande zondag van 13.00 tot 17.00 uur uitgelegd aan de Mathey Werf. Wie het immense vaartuig vanbinnen wil bekijken, moet niet te lang wachten. Om 16.00 uur worden de laatste gasten toegelaten. Alle geïnteresseerden zijn welkom, mits ze goed ter been zijn. Dit in verband met de veiligheid.
Na de open dag morgen gaat het weer de zee op, voor een training met de mariniers van het 32e Raiding Squadron uit Aruba. Precies een week later verlaat de Karel Doorman het Caribisch gebied en vaart het schip weer terug naar Nederland.
Het grootste Nederlandse marineschip is slechts een keer eerder op Curaçao geweest, in 2015.


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).