Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Stichting WeConnect organiseert zaterdag de meet-up ‘WeConnect Works’, een banenmarkt in Den Haag.

weconnect Centraal staat hierbij de aansluiting tussen enerzijds studenten en young professionals van Curaçao, Aruba en Bonaire in Nederland en anderzijds de arbeidsmarkt op de eilanden. Het is een van de initiatieven van Stichting WeConnect om de braindrain op de eilanden om te buigen in een braingain en zo de lokale arbeidsmarkt te versterken met talent van eigen bodem.
De meet-up biedt een gevarieerd aanbod aan sprekers over thema’s als goed werkgeverschap, het belang van deugdelijk bestuur op de werkvloer en het succes van een traineeship. ,,We willen de jongvolwassenen praktische tools meegeven waar ze direct iets aan hebben, naast de mogelijkheid om te netwerken met werkgevers”, zo legt Tanja Fraai, manager bij WeConnect, uit.
Tot nu toe hebben ongeveer negentig Antilliaanse en Arubaanse studenten en young professionals zich aangemeld. Zowel mbo, hbo als wo-geschoolden. Fraai is blij in zo’n grote behoefte te kunnen voorzien en ziet een diversiteit qua studies; van maritiem officieren, tot advocaten, psychologen, criminologen, economen, artsen en bestuurskundigen. Vanuit ROC Mondriaan is een groep studenten uit de toerisme- en hospitality-sector aanwezig, op zoek naar stages of banen op de eilanden. ,,Er is voor werkgevers veel te connecten zaterdag”, aldus Fraai.
Onder de werkgevers die zich hebben aangemeld, bevinden zich TNO, Deloitte Dutch Caribbean, HBN Law, Van Eps Kunneman VanDoorne, EY, Baker Tilly Berk, PWC, Fundashon Mariadal, Mental Health Caribbean, Rijksdienst Caribisch Nederland, Tourism Corporation Bonaire, Openbaar Lichaam Bonaire, Brown Advocaten en het ondernemersplatform Present-Your-Startup en het Institute for Sustainable Technology. Zij zullen ter plekke ook vacatures op de vacaturemuur aanbieden.
Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) ondersteunen de bijeenkomst. Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) is ook aanwezig om (ex)studenten te informeren over mogelijkheden bij de terugbetaling van hun studieschuld bij terugkeer naar het Caribisch gebied. Het kabinet van Aruba en Curaçao zullen zaterdag ook vertegenwoordigd zijn.
Onder de studenten en young professionals zal bij de meet-up een voucher verloot worden voor een weekend in het Courtyard bij Marriott Hotel op Bonaire. Tourism Corporation Bonaire voegt daar een mooie eilandtour aan toe.

www.weconnectworks.nl


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).