Van een onzer verslaggevers
Willemstad - GreenKidz en EWT hebben een lespakket gelanceerd over handen wassen. Aanleiding was de Global Handwashing Day vorige week.

handenwassen,,Jaarlijks zorgt slechte handhygiëne wereldwijd voor onnodige ziektes en tienduizenden sterfgevallen. Vooral jonge kinderen die hun handen niet goed wassen, zijn kwetsbaar”, aldus de organisaties.
Vijf scholen in het funderend onderwijs op Curaçao zijn voorzien van een modern en vrolijk lesprogramma met prachtige Papiamentstalige lesmaterialen vanuit de visie om dat in de toekomst voor steeds meer scholen te gaan doen.
In de weken voorafgaande aan Global Handwashing Day kregen 150 leerlingen van Kolegio Annie Koenraad, Fatima College, Kolegio San Martin de Porres, Joan Mauritsschool en Prof. Dr. Nelly Winkel bezoek van het GreenKidz/EWT-gastdocententeam. Met groepsgesprekken, kleurrijke posters en actieve liedjes en opdrachtjes leerden kinderen waarom handen wassen zo belangrijk is en hoe je dat in vijf logische stapjes kunt doen. Aan het eind van de les mocht elk kind bij de wasbak in de klas demonstreren hoe het handen wassen moest en kreeg het als beloning een certificaat mee naar huis met daarop in grote letters ‘Handenwas kampioen’. Alle leerlingen konden bovendien via hun klas met een kleurwedstrijd meedoen. EWT heeft daar mooie prijzen voor beschikbaar gesteld. EWT is distributeur van verschillende zeep- en schoonmaakproducten. Lilliana Kok is de projectleider van het scholingsproject.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).