Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Dynaf Caribbean sleept samen met Bredenoord uit Nederland, leveranciers van noodstroomgeneratoren, Aqualectra voor de rechter.

dynaf
Zij spannen een kort geding aan tegen het nutsbedrijf, omdat beide met klem stellen de laagste en meest gunstige offerte te hebben uitgebracht voor de levering van 10 megawatt gedurende zestien uur per dag voor een periode van negen maanden, met een mogelijke verlenging van nog eens drie maanden.
Dat Dynaf/Bredenoord met de qua prijs voordeligste aanbieding uit de bus kwam bleek tijdens een eerdere zitting met notaris Myron Hu-A-Ng die de offertes voorlas, nadat hij ze had gecontroleerd op volledigheid. Er waren drie gegadigden: naast Dynaf/Bredenoord, ook Equipment Solutions/SOEnergy America en Aggreko.
Met de rechtszaak wil de combinatie Dynaf/Bredenoord voorkomen dat Aqualectra met Aggreko in zee gaat. De overheids-nv heeft naar de mening van Dynaf/Bredenoord ondanks verzoeken daartoe niet uitgelegd waarom zij - tot hun stomme verbazing - toch niet geselecteerd werden als ‘preferred bidder’.
Er is haast bij, dus een spoedeisend belang, menen de verzoekers van het kort geding, omdat op korte termijn - al op 22 oktober - uitvoering moet worden gegeven aan de opdracht; sterker, dan moet de levering gestart zijn. Dynaf/Bredenoord vreest dat de klus elke moment aan een ander (lees: Aggreko, red.) kan worden gegund.
Aqualectra handelt in strijd met de precontractuele redelijkheid en billijkheid en de algemene aanbestedingsbeginselen, stelt advocaat Jan Burgers namens Dynaf/Bredenoord en is dus jegens hen ‘onrechtmatig’. De combinatie wil dat de gunning aan Aggreko wordt gestopt en de aanbesteding wordt vervolgd, onder verbeurte van een dwangsom van 10.000 gulden per dag.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).