Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Zowel Condor als Lufthansa-dochter Eurowings springen in het gat dat Air Berlin achterlaat wanneer het de vluchten tussen Düsseldorf en het Caribisch gebied staakt. Curaçao zit daar echter niet tussen.

eurowingsOp 25 september komt een einde aan de tropische vluchten van Air Berlin, maar de twee concurrenten in Duitsland staan al in de startblokken. Luchtvaartnieuws bericht erover en meldt ook dat alleen Curaçao wordt overgeslagen en dus geen vervanging krijgt: ,,Door de move van Condor en Eurowings zijn alle Caribische bestemmingen van Air Berlin nu overgenomen, met één uitzondering: Curaçao. Het eiland streed jarenlang om de gunsten van Air Berlin om het monopolie van KLM en TUI te doorbreken. Aanvankelijk met succes, maar nu blijft het eiland voorlopig verstoken van een verbinding met Duitsland.”
Ook bronnen die het Antilliaans Dagblad raadpleegt, zeggen dat ‘Curaçao helaas kansen laat liggen door niet per direct - weken geleden al - bij het hoofdkantoor van Lufthansa aan te kloppen op hoog niveau’. De gedachte was, en is wellicht nog steeds, dat met Lufthansa een langetermijnstrategie om de Duitse markt voor Curaçao te behouden en te vergroten op betere wijze kan worden veiliggesteld.
Luchtvaartnieuws bericht dat Condor vanaf 1 november non-stop vluchten aanbiedt van Düsseldorf naar Punta Cana (tweemaal per week), Cancun (eenmaal wekelijks), La Romana (eenmaal per week en om de week een extra vlucht), Montego Bay (om de week twee vluchten) en Barbados (om de week een vlucht). Op die vluchten zet Condor een Airbus A330 in, die recent werd overgenomen van Air Transat.
Ook Eurowings ruikt haar kansen. Vanaf 8 november wordt Punta Cana aan het netwerk toegevoegd, met vier vluchten per week. Half december komen daar Puerto Plata, Varadero en Cancun met een wekelijkse vlucht bij. De Lufthansa-dochter voert haar verre vluchten uit met de Airbus A330. Maar, zo meldt Luchtvaartnieuws: ,,Geen Curaçao.”
Naar verluidt is onlangs een delegatie van Curaçao in Duitsland geweest, om na het verlies in verband met de surseance/dreigend faillissement van Air Berlin, alternatieven te zoeken om de Duitssprekende markt te behouden en mogelijk zelfs groter te maken.
De delegatie bestond uit vertegenwoordigers van CTB, Chata, Curaçao Airport Partners (CAP) en Curaçao Airport Holding (CAH) en bezocht onder meer KLM, TUI, maar ook Condor en Eurowings. Of Lufthansa ook bezocht is, is niet bekend.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).