Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De haalbaarheidsstudie naar de bouw van een nieuwe raffinaderij bij Bullenbaai wordt in het addendum op de Head of Agreements met Guangdong Zhenrong Energy (GZE) opgenomen.

rhuggenaath Het streven is om het addendum in de eerste of tweede week van september te tekenen, zo heeft premier Eugene Rhuggenaath (PAR) tegenover deze krant verklaard.
De minister-president verklaarde dat het onderzoek naar de modernisering van de Isla-raffinaderij nog niet is begonnen. ,,Tot nu toe is er geen contact geweest tussen de Isla-raffinaderij en GZE. Dat is nodig om het onderzoek te kunnen doen. De regering probeert via allerlei manieren, via de diplomatieke weg, via de Nederlandse ambassade in Caracas om in contact te komen met PdVSA.” Vorige maand verklaarde de premier dat de optie van modernisering van de huidige raffinaderij de voorkeur heeft van GZE. Curaçao zal contra-expertise inzetten om de objectitiviteit te waarborgen van het onderzoek van GZE naar de modernisering van de Isla.
Deze maand zou een delegatie van het MDPT China bezoeken, maar die reis is niet doorgegaan. ,,De voorgenomen reis van het MDPT naar China deze maand, is tijdelijk uitgesteld omdat wij eerst het addendum willen tekenen. De onderhandelingen over het addendum zijn doorgegaan, sinds vorige week is een delegatie van GZE op het eiland om de gesprekken te voeren. Onze focus is nu helemaal op deze gesprekken gericht. Er zijn een paar Memoradums of Understanding (MoU’s) die volgende maand tussen GZE en overheids-nv’s getekend moeten worden, bijvoorbeeld met Aqualectra, de Postspaarbank, Curoil en CPA. Tegen die achtergrond is er gekozen om het geplande bezoek uit te stellen vanuit de gedachte van first things first”, aldus de premier.
Rhuggenaath verklaarde ook dat er nu voorbereidingen worden getroffen voor een officieel bezoek van hem aan China in oktober van dit jaar. Een tijd terug lekte een brief in de media waaruit bleek dat GZE teleurgesteld was over de wijzigingen op de HoA die de huidige regering via een addendum wil doorvoeren.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).