Van een onzer verslaggevers

Willemstad - De oude administratie van de toenmalige afdeling Financiën van het Eilandgebied Curaçao is gisteren uit een bijgebouw aan de Concordiastraat verwijderd.

documenten1

Vandaag gaan ze in de shreddermachines van archiefvernietigingsbedrijf Van Rumpt Recycling.Zo’n zes mannen met mondkapjes rijden af en aan met kruiwagens en bakken vol documenten van de archiefruimte naar een container. Een smerig klusje, want in de ruimte is het bedompt, vochtig en er is brand geweest. De papieren zijn bedekt met as en vuil. ,,Bij ons bedrijf op Heintje Kool moeten we de ordners er nog uithalen, want die zijn van een ander materiaal”, zegt een medewerker van Van Rumpt. ,,Maar dan gaat alle papier in de grote shredder en komt er in kleine snippers weer uit.”Dat een deel van de administratie van het Eilandgebied in het gebouw lag opgeslagen, was al jaren bekend. Het ertegenover gelegen gebouw van het Bestuurscollege staat sinds 2010 leeg, nadat de staatskundige structuur veranderde. Niet alleen het pand, maar de hele straat raakte in de loop der jaren in verval. Het bijgebouw met rekken vol documenten uit de jaren tachtig en negentig met persoonlijke gegevens, zoals namen, identiteitsnummers, functies en salarissen had geen deuren en ramen meer. Maar vorige week bleek dat er ook nog eens een gat was gemaakt in de muur aan de straatkant. Nadat het <I>Antilliaans Dagblad<I> haar vorige week donderdag van de situatie op de hoogte had gebracht, gaf minister Zita Jesus-Leito (PAR) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) diezelfde dag groen licht aan Domeinbeheer om alle raam- en deuropeningen van hoofd- en bijgebouw dicht te metselen, het terrein schoon te maken en de documenten te vernietigen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).