De VS vieren vandaag 4th of July, ook wel bekend als Independence Day.

july Consul-generaal Margaret Hawthorne grijpt de 241ste viering van de onafhankelijkheid aan om Curaçao te feliciteren met de uitkomst van de laatste verkiezingen en de installatie van een nieuwe regering. ,,We hopen nog jaren met deze regering te kunnen samenwerken”, zegt Hawthorne, die opmerkt dat de VS en de eilanden behorend tot het Koninkrijk der Nederlanden trouwe partners zijn. Gisteravond werd 4th of July ingeluid met een feest in Roosevelt House, waar het Amerikaans consulaat resideert. Ghislaine van de Laarschot, pas afgestudeerd aan de Berkeley School of Music, vertolkte het Amerikaanse volkslied. De vlag ging uit, en de gasten werden getrakteerd op schitterend vuurwerk. Namens de Curaçaose regering sprak minister Zita Jesus-Leito, hier op de foto met consul-generaal Margaret Hawthorne. 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).