Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Jeanette Bonet heeft haar ontslag ingediend als voorzitter van de Curaçao Tourism Development Foundation (CTDF).

mouchata

Dat heeft verantwoordelijk minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling desgevraagd tegenover deze krant bevestigd. Hiermee heeft Bonet het verzoek van Chata om op te stappen ingewilligd. Bonet heeft haar ontslagbrief reeds ingediend. Daaruit zou blijken dat het ontslag per 15 juni is ingegaan. Wel geeft Bonet in de brief aan beschikbaar te blijven in het geval men een beroep op haar zou willen doen.In mei meldde deze krant al dat de Curaçao Hospitality and Tourism Association (Chata) Bonet niet langer als voorzitter van de CTDF wilde hebben. Dat bleek uit een brief van de vereniging aan Bonet. Volgens Chata ontbreekt het de voorzitter van de CTDF aan een ‘sense of urgency’ om de problemen binnen de toeristensector aan te pakken. In de brief werd verwezen naar afspraken die in het verleden zijn vastgelegd in een Memorandum of Understanding waardoor bijvoorbeeld een structuur moest worden opgezet voor de deelname van de private sector binnen de CTDF. Ook zou er een reorganisatie in de praktijk in gang moeten zijn gezet, die per 1 januari 2018 zou moeten zijn voltooid. Chata is van mening dat er door toedoen van Bonet kostbare tijd verloren gaat, terwijl de toeristensector veel problemen heeft. Ook het feit dat er bij de Curaçao Tourist Board nog geen directeur is benoemd, werd Bonet kwalijk genomen. Bonet heeft sindsdien geweigerd commentaar te leveren. Ook na het indienen van haar ontslag heeft zij niet gereageerd op telefoontjes van deze krant. Chata-ceo Miles Mercera was gisteren ook niet bereikbaar voor commentaar.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).