Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Afvalinzamelingsbedrijf Green Force, tot voor kort een eenmanszaak, heeft twee nieuwe fulltime medewerkers. De inzameling van recyclebaar afval neemt daarmee een vlucht, aldus eigenaar Timo Brouwer.


Green ForceHet drie man sterke team heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 188.860 kilogram afval geëxporteerd voor recycling in het buitenland. De export betreft accu's, karton, plasticfolie en meer dan 1 miljoen plastic flessen. ,,Als we in dit tempo verder kunnen gaan, zal Green Force voor het einde van dit jaar 408.000 kilo afval exporteren.”
Het bedrijf is momenteel op zoek naar een locatie, een industrieel terrein, om zich permanent te kunnen vestigen. Om de inzameling van diverse materialen te kunnen vergroten, heeft Green Force behoefte aan opslagruimte. ,,Op dit moment produceren we op het maximum van onze capaciteit”, zegt Brouwer. ,,Zodra Green Force een eigen locatie heeft, gaat het bedrijf investeren in verdere uitbreiding.”
Brouwer zegt met Green Force te streven naar een toekomst met ‘zero waste’ op het eiland. ,,Toegegeven, dat is bijna onmogelijk”, zegt hij. ,,Maar als er een importverbod komt op bepaalde, niet recyclebare materialen, dan kunnen we met de hulp van de gemeenschap een heel eind komen.” Een kwestie van afval scheiden en gescheiden aanleveren bij recyclestations op het eiland, zegt Brouwer. ,,Ik hoop dat de nieuwe regering leiderschap toont en meedenkt over maatregelen die snel geïmplementeerd kunnen worden. Bijvoorbeeld een verbod op import van foam bakken, plastic rietjes en plastic bekers. Er bestaan diverse milieuvriendelijke alternatieven. Vroeger gebruikten wij deze plastic en foam producten niet, we hebben dat onszelf aangeleerd, en kunnen het voor de toekomst ook weer afleren en ervoor zorgen dat Curaçao echt een dushi eiland wordt.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).