Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Vanaf deze week patrouilleert de politie vaker op Bándabou, wordt het VKC (Vrijwilligers Korps Curaçao) ingezet, en kan Westpunt de primeur hebben van de vorming van een korps bestaande uit vrijwilligers om de buurt te beschermen.

korpsbandabou

Dit korps wordt door de politie getraind.
Dat zijn de maatregelen die politiewoordvoerder Reginald Huggins afgelopen zaterdag aankondigde na een bijna drie uur durende vergadering met bewoners van Westpunt in hun buurtcentrum. De aangekondigde maatregelen zijn bedoeld om de recente golf van gewelddadige overvallen op Bándabou in te dammen.
Voor komende woensdag staat een bijeenkomst gepland met buurtbewoners van Westpunt om te besluiten of men door wil gaan met de vorming van het korps van vrijwilligers.
Bij de bijeenkomst waren afgezien van vertegenwoordigers van het politiekorps ook drie demissionaire ministers aanwezig, namelijk minister Kenneth Gijsbertha (MAN) van Financiën, en ook van Sport en Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, premier en tevens minister van Onderwijs Hensley Koeiman (MAN) en minister Ornelio ‘Kid’ Martina (PNP) van Justitie.
Het publiek is kritisch naar de politie toe. Het plan voor een korps van vrijwillige politiemensen wordt niet meteen omarmd. ,,Er zijn 600 politieagenten op het eiland en dan kan Bándabou niet 100 agenten krijgen? Kom nou!” aldus iemand uit het publiek. De aanwezigen willen meer politie in de wijk. Alle andere maatregelen worden gezien als water naar de zee dragen, zo merkt iemand anders op. ,,Wij hoeven geen 100 agenten maar willen wel dat er voldoende ogen zijn om de wijk in de gaten te houden. Als de kat van huis is dansen de muizen op tafel”, vult iemand anders aan. De zaal lijkt onverbiddelijk. ,,Wij zitten nu al 10 jaar in deze film, het is nu tijd om echt met oplossingen te komen’,’ zo stelt iemand uit het publiek vast.
Iemand anders somt de mogelijke oplossingen op: goede verlichting in de wijken, ervoor zorgen dat de daders zich niet in de mondi kunnen verstoppen, camera’s plaatsen.
Een Engelssprekende man uit tijdens de bijeenkomst zijn zorgen. ,,Door de gewelddadigheden van vorige week zijn wij bang geworden. Wij willen meer van jullie zien (de politie, red.). Wij willen onszelf nu beschermen, het duurt jaren voordat sociale hervormingen vruchten afwerpen. Wij willen de krachten bundelen om samen de wijk te beschermen.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).