Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Curaçao Winery is gesloten voor publiek en het landhuis met de wijngaarden zal eind december aan Curaçao Airport Holding (CAH) worden overgedragen. De Curaçao Winery hoopt er nog wel de oogst van juli en november te kunnen verwerken en bottelen. De druiven zijn inmiddels verwerkt en zitten op het vat. Het vinificatieproces is echter nog niet afgerond.


Winery,,Helaas hebben we niet tot een oplossing kunnen komen”, vertelt Hermien Visscher van de Winery. ,,Er zit dus niets anders op om per direct te stoppen met de activiteiten op het landhuis. De Curaçao Winery is dus gesloten, hopelijk voorlopig want er zijn nog steeds gesprekken gaande met de overheid en investeerders. We willen wel op een andere locatie opnieuw beginnen maar daar hebben we zelf de fondsen niet meer voor.”

Een terrein is er nog niet. De mensen van de Curaçao Winery zijn ook nog in gesprek met verschillende boeren om in samenwerking wijn te gaan verbouwen. Ook zijn er gesprekken gaande met partijen die op Bonaire of Aruba een wijnbedrijf willen opzetten. ,,Het gaat hier in principe om adviserende samenwerking. We hebben geen verhuisplannen.” Onder de juiste voorwaarden sluit Visscher echter niets uit. De gesprekken zijn gaande en lopen naar wens.


De eerste oogst is inmiddels verwerkt en gebotteld en de reacties op de kwaliteit van de wijn zijn lovend. De Dushi Blanku en de Dushi Kòrá zijn verkrijgbaar bij de Wine Factory, maar er is niet veel voorraad meer. De tweede oogst is vanaf 5 december verkrijgbaar. Het aanbod is uitgebreid met een Dushi Rosé en een Sweet Blanku (een zoete witte wijn). Ook zijn er, speciaal voor de feestdagen, magnums afgevuld. De derde en laatste oogst zal in het voorjaar worden gepresenteerd.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).