Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Spelers van de honkbalclub Curaçao Neptunus in Rotterdam, gesponsord door Fundashon Bon Intenshon op Curaçao, zijn onlangs het meest in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Stars Awards.

neptunus

,,Maar liefst vier spelers van de Rotterdamse landskampioen stonden als winnaar in de schijnwerpers. Van hen had Dwayne Kemp al de prijs voor Meest Waardevolle Speler van de Holland Series ontvangen na de gewonnen finalewedstrijd tegen L&D Amsterdam. Buitenvelder Christian Diaz en catcher Gianison Boekhoudt verzekerden zich ook al eerder van een onderscheiding tijdens de Stars Award”, zo staat in het de digitale nieuwseditie van de honkbal- en softbalbond KNBSB.
Daarin wordt verder verslag gedaan: ,,Diaz kwam tijdens de reguliere competitie tot het hoogste slaggemiddelde en is daarmee voor het tweede jaar op rij de beste slagman van de Nederlandse hoofdklasse geworden. International Boekhoudt had vijf keer de bal over de omheining geramd om een einde te maken aan de hegemonie van achtvoudig winnaar Bryan Engelhardt, die de afgelopen drie seizoenen Homerun King was geworden. Voor Boekhoudt werd het de eerste keer dat hij werd uitgeroepen tot Homerun King. Ook de prijs voor de meeste gestolen honken was al eerder bekend. Op die prijs had HCAW-speler Roeland Henrique voor de derde keer in zijn carrière beslag gelegd.”
De Belgische Pitcher Kenny van den Branden, van Curaçao Neptunus, werd eveneens bekroond. ,,De speler van stond in de reguliere competitie slechts vijf verdiende punten toe. In dertien wedstrijden verloor hij geen enkele keer en werd de Belgische international negenmaal uitgeroepen tot winnend pitcher”, aldus de bond.
De belangrijkste prijs van Meest Waardevolle Speler ging tijdens de Stars Awards naar Nick Urbanus die hiermee 30 jaar later in de voetsporen van zijn vader treedt. In de race waren daarbij ook Christian Diaz en Dudley Leonora (Kinheim), maar de eer viel dus Urbanus ten deel.
Ook in de softbaltak zijn prijzen uitgedeeld. Coach of the Year werd bondscoach Juni Francisca, die met Team Kingdom of the Netherlands tijdens het WK Softbal in Canada afgelopen juli een historische vierde plaats behaalde.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).