Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De evaluatie van het gehele HNO-project uitgevoerd door het Belgische bedrijf VK Architects & Engineers is bijna af.

hno

Vorige week is de ministerraad ingelicht over de voortgang en er wordt naar gestreefd om eind deze week het rapport aan te kunnen bieden aan de minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Siegfried Victorina (PS). Dat stelt Wilfred Flocker van advocatenkantoor FCW-Legal tegenover deze krant. De presentatie vorige week was in handen van de bij FCW-Legal betrokken experts bij de evaluatie Caryl Monte en Eric Kleist en een delegatie van het Belgische bedrijf. Het is FCW-Legal dat het Belgische bedrijf VK Architects & Engineers aantrok omdat het advocatenkantoor als huisadvocaat van GMN de evaluatie-activiteiten coördineert. Het bedrijf is onderhands gecontracteerd omdat het expert is op het gebied van ziekenhuisbouw en andere logistiek rond medische instellingen. Bovendien vond het advocatenkantoor het belangrijk een zo onafhankelijk mogelijk bureau aan te trekken, dat ook niet te veel banden heeft met Nederlandse bedrijven.
De kosten voor de evaluatie door de Belgen worden gefinancierd vanuit het daarvoor aan het advocatenkantoor beschikbaar gestelde HNO-budget voor coördinatie en beheer.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).