Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het was een spannende dag voor de kinderen die gisteren hun eerste stappen zetten in het funderend onderwijs.

VJMcollege

De meerderheid van de vierjarigen ging vol goede moed op weg naar hun eerste dag in groep 1, maar zoals altijd was de eerste schooldag voor enkele kinderen even moeilijk.
De meeste scholen hadden zich goed voorbereid en de dag zo leuk mogelijk gemaakt. Op het Vigdis Jonckheer-Mensing (VJM) College was het lokaal versierd met ballonen en kregen de kinderen een stuk fruit aangeboden door de oudercommissie. ,,Het is heel goed gegaan, heel spannend maar er is weinig gehuild”, aldus een medewerker van het VJM College.
Bij de Albert Schweitzer School waren extra mensen aanwezig om de kleintjes bij te staan op hun eerste dag. ,,Er zijn altijd wel even tranen op de eerste dag”, zegt directrice Jessica IJff van de Albert Schweitzer School. ,,Daarom zorgen we ervoor dat er veel ondersteuning is in de vorm van extra mensen. Maar het is goed verlopen. Na een half uurtje was het rustig in alle klassen en zat iedereen op zijn plekje.”
Bij Kolegio Wim Ellis waren oudere kinderen blij weer op school te zijn. ,,Ik zie het aan hun gezichten”, vertelt directrice Faina Cathalina. ,,En de leerlingen zeggen het zelf ook. ‘Juf, ik heb u gemist!’ Dus het was een leuke en blije dag voor de leerlingen en de docenten. Bij de kleintjes hadden twee het wel even moeilijk maar die zijn uiteindelijk ook de klas ingegaan.” Voor de directeur was het wel een pittige dag. ,,Je wordt dan geconfronteerd met wat er gebeurd is in de vakantie, in de thuissituatie van sommige leerlingen dus er moet veel gehandeld worden. Ook komen ouders een praatje maken en ook zijn er nog inschrijvingen. Overigens hebben nog niet alle kinderen hun uniform, dat is een beetje laat dit jaar. Maar dat geeft niet, dat komt goed. We zijn hier in de eerste plaats voor de kinderen en niet voor de uniformen.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).