Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Het publiek heeft sinds gisteren weer vrij toegang tot de stranden in de omgeving van Boca Simon (Baoase). bocaliggendDat heeft het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) bevestigd.
Verantwoordelijk minister Suzanne Camelia-Römer (PNP) en Domeinbeheer zijn tot een tijdelijke oplossing gekomen die de Curaçaose gemeenschap vrij toegang tot de genoemde stranden verzekerd. ,,Hierbij is rekening gehouden met veiligheidsaspecten voor de buurtbewoners en ook de toeristen die bij Baoase verblijven”, aldus het ministerie. ,,Ondertussen zal Domeinbeheer in samenwerking met het ministerie van Justitie blijven werken aan een permanente oplossing.”
Vorige week hebben buurtbewoners aan de bel getrokken toen zij merkten dat er een barrière was geplaatst, waardoor toegang tot de publieke stranden in de genoemde omgeving werd verhinderd.
De minister wil de omgeving gaan ontwikkelen. Tijdens een bijeenkomst met de buurtbewoners hebben zij laten weten dat hierbij een plek moet komen waar jongeren hun artistieke talenten kunnen ontwikkelen. Volgens het ontwikkelingsplan van Camelia-Römer komt er bij Boca Simon een zone waar bezoekers iets kunnen eten of drinken en een ruimte waarin jongeren en volwassenen zich met kunst kunnen bezighouden. Het gebied krijgt een koredor, openbare toiletten en mogelijk een ruimte voor een ‘outdoor gym’.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).