Jamaloodin vrij om te reizen Van een onzer verslaggevers Willemstad - Voormalig minister van Financiën George Jamaloodin (MFK) is in Venezuela. Dat melden verschillende media.

 

jamaloodin

Hij zou om gezondheidsredenen naar het buurland zijn gereisd. Jamaloodin is verdachte in het onderzoek Maximus naar de opdrachtgevers voor de moord op politicus Helmin Wiels in 2013. Het Openbaar Ministerie (OM) zegt desgevraagd dat het Jamaloodin vrij staat om te reizen. ,,Hij heeft geen beperking”, zegt woordvoerder Norman Serphos. ,,Wij hebben geen informatie over de verblijfplaats van de verdachte”, voegt Guillano Schoop, woordvoerder in de zaak Maximus, eraan toe. Berichten dat Jamaloodin bezig zou zijn om een Venezolaans paspoort te verwerven kan het OM dan ook bevestigen noch ontkennen. Bovendien is hij ook daar vrij in. Mocht het waar zijn dan gaat dit voor justitie pas een rol spelen als de ex-minister wordt veroordeeld. Schoop: ,,Verdachten zijn niet verplicht om bij de behandeling van hun rechtszaak aanwezig te zijn. Pas na een veroordeling zullen we proberen die persoon naar Curaçao te halen.” Venezuela levert geen eigen staatsburgers uit.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).